Dr. Parapharmacy ~ Mykonos

  • CONSTRUCTION: SOLID + AIRTEC

  • ARCHITECTURAL DESIGN:
    DIONYSIS SOTOVIKIS

  • ARCHITECTURAL LIGHTING: LIGHTWORKS

In this project, functionality, design and the static interact, complement and relate to each other, and naturally, the aesthetic of Mykonos played a key role in the design and execution. The dominance of the white is only suspended by the metal staircase, chairs and shelves with rails in the basement spa area.

The idea conceived by architect D. Sotovikis to scorch the wall that supports the spa further enhances the intensity of the white and adds a unique visual note that underscores the motto: “we emphasise what we cannot hide”.

However, the essence of the space is defined by the management of marble. By “taming” the imposing material, a new pliancy is achieved. Moreover, its multidimensional and multifaceted reformation ensures its natural and worldly significance soars to diverse levels. The solid shelves are made of stunning, unprocessed marble and are supported with surgical precision and masterfully engraved to reflect the light along their entire length. Engraved in a different manner, the same voluminous material is transformed to welcome visitors to the cashier, washbasin and bench – and functionality steps into the spotlight.

 

MY MALL, MYKONOS

Photo credits: Panos Kokkinias